65+ en moeite met lopen, balans of bewegen in de algemene zin?
Lees hier hoe wij kunnen helpen.

Michel Hofkens
  • Praktijkhouder
  • Fysiotherapie bij psychosomatische klachten
  • Fysiotherapie

Michel Hofkens

Mijn naam is Michel Hofkens, geboren en getogen in Made, momenteel woon ik in Breda.

Vanuit mijn sportachtergrond is mijn interesse in het bewegend functioneren van de mens ontstaan.
Om deze reden ben ik in het jaar 2004 gestart met de opleiding voor fysiotherapie.
Na het afronden van de opleiding voor fysiotherapie ben ik bij Praktijk Donckers gaan werken.

Mijn interesse werd steeds groter voor de klachten die lichamelijk onverklaarbaar zijn.
Van daaruit ben ik me gaan verdiepen in psychosomatiek, de samenhang tussen het lijf en het brein. Wat voor effect heeft emotie, gedachte en gedrag op het lichaam?
Ik behandel en begeleid vrijwel alleen nog maar deze mensen met deze klachten. Denk daarbij ook aan stress-gerelateerde klachten of een burn-out. Ik geloof erin dat de kwaliteit en effect van de behandeling toeneemt naarmate je meer mensen behandeld met dezelfde type klacht.

Mijn persoonlijke doel is om mensen te helpen zodat zij weer met een goed gevoel en vol energie kunnen functioneren binnen hun eigen mogelijkheden.
Ik ben overtuigd dat een goede samenwerking tussen de cliënt en de therapeut en eventuele andere zorgverleners belangrijk is voor het slagen van het behandeltraject. Met zijn allen op één lijn en vanuit dezelfde visie mensen helpen, daar word ik gelukkig van.
Nadat ik samen met Bouk Donckers de praktijk in 2016 van Jan Donckers heb overgenomen is dit mijn doel geworden. Dat wil ik met de gehele praktijk en samenwerkingspartners van Jau® Centrum in Beweging voor elkaar te krijgen.

Terug naar het teamoverzicht
Cookies