65+ en moeite met lopen, balans of bewegen in de algemene zin?
Lees hier hoe wij kunnen helpen.

Wie we zijn

Jau® (voorheen Praktijk Donckers) is al ruim 48 jaar een begrip in de regio. Onze missie: Jau® brengt jou in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Ons team van specialisten doet er alles aan om jou te helpen. Samen met ons gezondheids- en beweegnetwerk bieden wij de best mogelijke hulp, zodat jij zo snel mogelijk weer op het voor jouw gewenste niveau kunt bewegen en functioneren.

Jau® team

Jau® team staat voor jou klaar om samen aan de slag te gaan. Door alle aanwezige specialisaties kunnen wij jou altijd de juiste hulp bieden op de juiste plaats.

Michel Hofkens
Praktijkhouder
Fysiotherapie bij psychosomatische klachten
Fysiotherapie
Anouk Schonk
Manueel therapie
Echografie
Fysiotherapie
Shockwavetherapie
Paul Goossens
Manueel therapie
Dry needling
Erika Roseboom – van Oosterbosch
Manueel therapie
Sportfysiotherapie
Kees Schellekens
Sportfysiotherapie
Fysiotherapie
Echografie
Shockwavetherapie
Dewi Bernard
Fysiotherapie
Sportfysiotherapie (io)
Bas Gunter
Sportfysiotherapie
Fysiotherapie
Marc Vos
Echografie
EPTE
Shockwavetherapie
Fysiotherapie
Dry needling
Marloes Kwaaitaal
Oedeemtherapie
Fysiotherapie
Lisanne Tomberg
Oedeemtherapie
Fysiotherapie
Lottie Blom
Kinderfysiotherapie
Oedeemtherapie
Miriam Broens
Kinderfysiotherapie
Carmen Watson
Handtherapie
kinderfysiotherapeut (io)
Fysiotherapie
Diny Commeren
Bekkenfysiotherapie
Dry needling
Arwen Smit
Psychosomatische fysiotherapie
Martine van Kaathoven
Psychosomatische Oefentherapie
Slaapoefentherapie
Myrthe Reniers
Geriatrie (i.o.)
Fysiotherapie
Eva Schouwenaars
Oncologie (i.o.)
Fysiotherapie
Stijn van der Meer
Fysiotherapie
Arbeidsfysiotherapie
Tessa Blokdijk
Fysiotherapie
Thijs Kalkdijk
Fysiotherapie
Joyce Bloks
Leefstijlcoaching
Fysiotherapie
Merel Zijlstra
Fysiotherapie
Danny van der Matten
Assistent Fysiotherapeut
Beweeg- en vitaalcoach
Gabi Hollants
Leefstijlcoaching
Marieke van de Luitgaarden
Leefstijlcoaching
Beweeg- en vitaalcoach
Donni Schaefer
Beweeg- en vitaalcoach
Tim de Haas
Beweeg- en Vitaalcoach

Specialisaties

Ieder mens is anders, dus ook iedere klacht. Elke fysiotherapeut in ons team heeft zijn/haar eigen specialisatie en kennisgebied. Van hoofd tot teen en van baby tot geriatrie. Voor vrijwel elke klacht en iedere persoon hebben wij binnen ons team de geschikte specialist in huis die met jou en jouw hulpvraag aan de slag kan. Zie hieronder welke (deel)specialisaties in ons team aanwezig zijn.

Jau® samenwerking

Wij kunnen het niet alleen. Samen met onze ketenpartners in gezondheid en bewegen, werken wij aan jouw gezondheid en vitaliteit. Wij doen waar wij goed in zijn. Als wij het niet kunnen, willen wij graag adviseren of doorverwijzen naar lokale partners die kwaliteit bieden in het voor jou benodigde vakgebied. Zie hieronder met welke partners wij samenwerken aan jouw gezondheid;

Ketenzorg

Jau® en haar werkzame therapeuten zijn aangesloten bij (of werken nauw samen met) landelijke en/of regionale netwerken. De doelstelling van een lidmaatschap of de samenwerking is altijd dat iedere cliënt de beste zorg krijgt die mogelijk is.

Voorbeelden zijn:
– KNGF
– Keurmerk Fysiotherapie
– KABIZ
– Geriatrienetwerk Zuid West Nederland
– Chronischzorgnet
– FysioTopics
– Parkinson-net

Klik hier voor het totaaloverzicht

Geschiedenis

Hier komt Jau® vandaan

Blader hier door de geschiedenis van de praktijk en lees waar Jau® Centrum in beweging vandaan komt. Groot geworden door ruim 44 jaar betrokken te zijn bij mens en omgeving.
Geschiedenis

Geschiedenis 1/13

2020: Praktijk Donckers wordt JAU®

Praktijk Donckers is na vele jaren een begrip in de regio als het gaat om fysiotherapie, en de bekwame dienstverlening is voor omwonenden wellicht allang een vanzelfsprekendheid. Onze praktijk staat zeker niet stil en we blijven ons voortdurend ontwikkelen. Zo zijn in de afgelopen jaren de diensten op onze vestigingen behoorlijk uitgebreid. De praktijk richt zich op 3 fundamentele pijlers; Fysiotherapie, Preventie en Diagnostiek. Fysiotherapie Praktijk Donckers gaat mede om deze redenen verder onder de naam Jau® centrum in beweging, waar alles om jou draait.
Geschiedenis 1/13

Geschiedenis 2/13

2019: Uitbreiding pand te Made

Huisartsen Praktijk De Biesbosch en Benu apotheek vestigen zich in de uitbreiding van het pand. Ruim 600m2 aan kwalitatieve zorg!
Geschiedenis 2/13

Geschiedenis 3/13

2016: Jan draagt het stokje over

Michel Hofkens en Bouk Donckers hebben al jaren een intensieve samenwerking binnen het managementteam van de praktijk waarin ze ieder verantwoordelijk zijn voor een eigen deelgebied. In 2016 is het moment daar om het spreekwoordelijke stokje en daarmee de eindverantwoordelijkheid van Jan Donckers over te nemen.
Geschiedenis 3/13

Geschiedenis 4/13

2015: Verhuizing in Made

De locatie op de Pastoriestraat 4 te Made droeg dertien jaar lang bij aan kwaliteit, maar inmiddels was het tijd voor vernieuwing en verandering. Begin 2015 is het ideale pand gevonden aan de Lucia Eijckenstraat 78. In dit pand, voorheen ook wel bekend als ‘de landbouwschool’, waren de bibliotheek en, de laatste jaren, jeugdopvang en kinderopvang gehuisvest. Na een periode van voorbereiden, verbouwen en nieuwbouw is het pand medio november gereed gekomen. In december is de praktijk verhuisd en het pand in gebruik genomen.
Geschiedenis 4/13

Geschiedenis 5/13

2012: Verhuizing Lage Zwaluwe

Fysiotherapie ‘Praktijk Donckers’ verhuist naar de net nieuw gebouwde sporthal 'Rietgors' te Lage Zwaluwe. Met de verhuizing naar de sporthal gaat de wens in vervulling om te verhuizen naar een groter pand, met als voordeel een oefenzaal waar we kunnen voldoen aan de behoefte om cliënten te trainen op zelfredzaamheid.
Geschiedenis 5/13

Geschiedenis 6/13

2011: Cliënten waarderen de zorg

In september 2011 schrijft onze praktijk haar 12.500e cliënt in ons register in. Vanaf 1991 worden de patiënten/cliënten geregistreerd in de computer en vanaf dat moment hebben we dus ook een officiële telling. De praktijk bestaat echter al vanaf 1975. Tot de komst van de computerregistratie, werd het aantal patiënten niet bijgehouden. Een voorzichtige schatting van het totaal aantal patiënten vanaf het begin van de praktijk zegt dat we sinds het begin boven de 20.000 patiënten zitten. Het doet de praktijk enorm veel deugd om te weten dat zoveel patiënten en verwijzers vertrouwen in ons hebben!
Geschiedenis 6/13

Geschiedenis 7/13

2002: Opening vestiging Made

In 2002 breidt de praktijk uit naar Made. Ondanks de afremmende houding van de verzekeraars, was dit voor Fysiotherapie Praktijk Donckers toch het juiste moment, zo zou ook enkele jaren later blijken. Er breekt een periode aan waarin er meer vrijheid is voor de ondernemende praktijkhouder.
Geschiedenis 7/13

Geschiedenis 8/13

1980: Gastdocent en Boek

Direct na het afstuderen in 1980 wordt Jan Donckers stagebegeleider voor de opleiding manuele therapie (SOMT), waar hij enige jaren ook gastdocent is in de zogenaamde ‘Gaymanse technieken’. De syllabus heeft hij later uitgewerkt in een boek, getiteld: "Het dysbalans-dysfunctie- syndroom volgens Gaymans".
Geschiedenis 8/13

Geschiedenis 9/13

1980: Praktijkruimte aan het huis

In 1980 wordt een praktijkruimte aangebouwd aan het privéhuis van Jan Donckers in Lage Zwaluwe.
Geschiedenis 9/13

Geschiedenis 10/13

1976: Studie Manuele therapie

In 1976 begint Jan Donckers met de studie manuele therapie, omdat de ‘normale’ fysiotherapie teveel gericht is op symptoombestrijding, en hij graag meer oorzakelijk wil gaan werken.
Geschiedenis 10/13

Geschiedenis 11/13

1975: Opening in Lage Zwaluwe

In 1975 start Jan Donckers een praktijk fysiotherapie in Lage Zwaluwe en neemt hij tegelijkertijd ook het stukje praktijk over in Wagenberg. Daar was hij ook al werkzaam vanuit een andere praktijk in Made.
Geschiedenis 11/13

Geschiedenis 12/13

1975: Frits Gaymans

Vanaf 1975 heeft Jan Donckers veel contact gehad met Frits Gaymans uit Made, voorheen huisarts, maar later een autoriteit op het gebied van manuele therapie. Na enige tijd gaat Jan Donckers als fysiotherapeut parttime werken in de praktijk van Frits Gaymans en die situatie duurt ruim zes jaar. In die periode leert Jan Donckers ontzettend veel, niet alleen op technisch gebied, maar ook op het gebied van intermenselijke relatie. Frits Gaymans heeft een grote invloed gehad op de persoonlijke ontwikkeling van Jan Donckers en het gedachtegoed van de praktijk.
Het beeld, getiteld ‘ik help zoveel ik kan' gemaakt door de echtgenote van Frits Gaymans, waar de hulpvaardige instelling van Frits Gaymans uitgebeeld wordt.
Geschiedenis 12/13

Geschiedenis 13/13

1974: opgericht door Jan Donckers

In 1974 studeert Jan Donckers af als fysiotherapeut. Daarvóór was hij al twee jaar in de praktijk werkzaam om het diploma te behalen.
Geschiedenis 13/13

Afspraak maken

Plan eenvoudig en snel een afspraak in bij één van onze specialisten. Dit kan via de onderstaande opties; ons afspraakformulier of ons telefoonnummer.

Cookies