65+ en moeite met lopen, balans of bewegen in de algemene zin?
Lees hier hoe wij kunnen helpen.

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen en verhelpen van abnormale vochtophopingen als gevolg van bijvoorbeeld een operatie of bestraling.

De therapie bestaat uit manuele lymfdrainage: een soort massage die het vochtafvoerende systeem bevordert. Andere mogelijke therapievormen zijn lymfetaping of compressietherapie doormiddel van zwachtelen.

Bij oedeemtherapie kan één behandeling al een verschil maken,  maar een blijvend resultaat heeft tijd nodig. Zo moet de omvang van de ledematen iedere behandeling gemeten worden om de resultaten te kunnen evalueren. De therapeut geeft naast de behandeling in de praktijk vaak oefeningen en leefregels mee voor thuis. Dit is belangrijk voor het verdere verloop van de behandeling.

Zoals voor meerdere klachten geldt: hoe beter je op jezelf let, hoe sneller het herstel!

Meer informatie, vragen en/of aanmelden?
Dat kan via ons contactformulier of telefoonnummer

Contactformulier 0162-682799

Specialist(en)

Marloes Kwaaitaal
Oedeemtherapie
Fysiotherapie
Lisanne Tomberg
Oedeemtherapie
Fysiotherapie
Lottie Blom
Kinderfysiotherapie
Oedeemtherapie

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten hebben allen hun eigen specialisatie(s) op deelgebieden van het lichaam. Zij helpen jou graag verder wanneer je last hebt van nieuwe, langdurige of terugkerende lichamelijke klachten die jou beperken in het dagelijks leven.

Ik wil verder

Preventie

Fit worden en blijven willen we allemaal. Bij Jau® kijken we verder dan alleen fysiotherapie. Wij hebben diverse programma's ontwikkeld die jou zowel preventief als in de nazorg kunnen helpen. Elk aanbod is afgestemd op zijn/haar doelgroep, van jong tot oud.

Ik wil verder

Diagnostiek

Door middel van goed onderzoek, inzicht en controle is het mogelijk om de juiste sturing te geven aan jouw gezondheid. Naast de expertise van onze specialisten beschikken we over een modern Testlab waarmee het mogelijk is complete analyses te maken van jouw gezondheid.

Ik wil verder

Afspraak maken

Plan eenvoudig en snel een afspraak in bij één van onze specialisten. Dit kan via de onderstaande opties; ons afspraakformulier of ons telefoonnummer.

Cookies