65+ en moeite met lopen, balans of bewegen in de algemene zin?
Lees hier hoe wij kunnen helpen.

Manueel therapie

Manueel therapie is een specialisatie die zich richt op onderzoek en behandeling van cliënten met klachten van het houdings- en bewegingsapparaat, zoals de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Met behulp van manueel therapie kan de stoornis van gewrichten verholpen of gereduceerd worden. Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn:

  • hoofd-/en nekpijn
  • nek-/en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
  • rugklachten hoog gelokaliseerd, al dan niet in combinatie met rib-/en borstpijn
  • rugklachten laag gelokaliseerd, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • heupklachten
  • kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.

De manueel therapeut probeert de stoornis op te heffen door middel van passief mobiliserende of manipulerende technieken, ondersteund met adviezen, oefentherapie en instructie. Bij Jau® werkt de manueel therapeut nauw samen met de fysiotherapeut. Samen werken zij aan het verhelpen van het probleem en aan het voorkomen dat het probleem terugkomt.

Meer informatie, vragen en/of aanmelden?
Dat kan via ons contactformulier of telefoonnummer

Contactformulier 0162-682799

Specialist(en)

Anouk Schonk
Manueel therapie
Echografie
Fysiotherapie
Shockwavetherapie
Paul Goossens
Manueel therapie
Dry needling
Erika Roseboom – van Oosterbosch
Manueel therapie
Sportfysiotherapie

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten hebben allen hun eigen specialisatie(s) op deelgebieden van het lichaam. Zij helpen jou graag verder wanneer je last hebt van nieuwe, langdurige of terugkerende lichamelijke klachten die jou beperken in het dagelijks leven.

Ik wil verder

Preventie

Fit worden en blijven willen we allemaal. Bij Jau® kijken we verder dan alleen fysiotherapie. Wij hebben diverse programma's ontwikkeld die jou zowel preventief als in de nazorg kunnen helpen. Elk aanbod is afgestemd op zijn/haar doelgroep, van jong tot oud.

Ik wil verder

Diagnostiek

Door middel van goed onderzoek, inzicht en controle is het mogelijk om de juiste sturing te geven aan jouw gezondheid. Naast de expertise van onze specialisten beschikken we over een modern Testlab waarmee het mogelijk is complete analyses te maken van jouw gezondheid.

Ik wil verder

Afspraak maken

Plan eenvoudig en snel een afspraak in bij één van onze specialisten. Dit kan via de onderstaande opties; ons afspraakformulier of ons telefoonnummer.

Cookies