65+ en moeite met lopen, balans of bewegen in de algemene zin?
Lees hier hoe wij kunnen helpen.

Handtherapie

Handtherapie is een relatief nieuwe specialisatie binnen de fysiotherapie. De hand is een bijzonder mooi en ingewikkeld onderdeel van het lichaam en bestaat uit veel gewrichten, spieren, pezen en ligamenten (banden), maar ook zenuwen en bloedvaten die samen een grote rol spelen in het goed functioneren van de hand. Het is een complex systeem dat vraagt om specialistische zorg in geval van letsel, overbelasting of slijtage.

Handtherapie richt zich op functie herstel van de hand/pols en kan bestaan uit conservatieve therapie en post operatieve behandeling. Bij conservatieve therapie is er geen sprake van een operatie. Een persoon komt via de directe toegankelijkheid of met een verwijzing van de arts. Het kan zijn dat de oorzaak van de klacht dan nog niet bekend is.
Post operatieve behandeling is de behandeling die wordt gegeven na een operatie. Een revalidatie traject op maat is belangrijk bij het weer zo goed mogelijk uit kunnen voeren van werkzaamheden, sport en hobby’s. De therapie kan bestaan uit mobilisaties, oefentherapie, uitleg en advies, spalktherapie etc.

De fysiotherapeut stelt samen met de cliënt een behandelplan op waarin realistische doelen worden gesteld en behandelmogelijkheden worden besproken die leiden tot een zo voorspoedig mogelijk herstel.

Voorbeelden van aandoeningen aan de hand/pols:

  • Fracturen (breuken) van de pols of vingers
  • Peesletsel
  • Artrose
  • Carpaal tunnel syndroom
  • Morbus de Quervain
  • Dupuytren
  • Triggerfinger
  • (Mid carpale) Instabiliteit
  • Mallet finger
  • Skiduim

Meer informatie, vragen en/of aanmelden?
Dat kan via ons contactformulier of telefoonnummer

Contactformulier 0162-682799

Specialist(en)

Carmen Watson
Handtherapie
kinderfysiotherapeut (io)
Fysiotherapie

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten hebben allen hun eigen specialisatie(s) op deelgebieden van het lichaam. Zij helpen jou graag verder wanneer je last hebt van nieuwe, langdurige of terugkerende lichamelijke klachten die jou beperken in het dagelijks leven.

Ik wil verder

Preventie

Fit worden en blijven willen we allemaal. Bij Jau® kijken we verder dan alleen fysiotherapie. Wij hebben diverse programma's ontwikkeld die jou zowel preventief als in de nazorg kunnen helpen. Elk aanbod is afgestemd op zijn/haar doelgroep, van jong tot oud.

Ik wil verder

Diagnostiek

Door middel van goed onderzoek, inzicht en controle is het mogelijk om de juiste sturing te geven aan jouw gezondheid. Naast de expertise van onze specialisten beschikken we over een modern Testlab waarmee het mogelijk is complete analyses te maken van jouw gezondheid.

Ik wil verder

Afspraak maken

Plan eenvoudig en snel een afspraak in bij één van onze specialisten. Dit kan via de onderstaande opties; ons afspraakformulier of ons telefoonnummer.

Cookies