65+ en moeite met lopen, balans of bewegen in de algemene zin?
Lees hier hoe wij kunnen helpen.

EPTE

EPTE (Echogeleide Percutane Elektrolyse Therapie) is een nieuwe behandelmethode voor langdurige peesklachten.
Door middel van echografisch onderzoek kan er worden vastgesteld of er sprake is van een peesaandoening. Met behulp van echografie wordt op de plaats van de irritatie/overbelasting een dunne naald ingebracht. Deze naald is vergelijkbaar met een dry needling- of acupunctuurnaald. Op deze naald komt gedurende ongeveer anderhalve minuut een lichte hoeveelheid stroom te staan. Met behulp van de echobeelden komt de naald precies in het te behandelen gebied.

Waarom werkt EPTE?
De percutane elektrolyse wakkert een chemisch en fysiologisch proces aan op de locatie in de pees waar dit nodig is. Dit resulteert in een lagere pH waarde (mate van zuurgraad) en betere bloedcirculatie. Beide processen stimuleren de aanmaak van nieuw peesweefsel.

Voor welke klachten is het in te zetten?
EPTE is een geschikte behandelmethode bij langdurige peesklachten en kan op de volgende locaties worden toegepast:
– Achillespees
– Kniepees (patellapees/jumpers knee)
– Tenniselleboog (epicondylitis lateralis)
– Voetzoolpees (fascia plantaris)
– Schouderpees (supraspinatus)

EPTE heeft invloed op de pijnklachten die de patiënt ervaart. Het is echter geen op zichzelf staande behandeling. Om de belastbaarheid (en dus functie) van de pees te verbeteren is het uitvoeren van oefeningen noodzakelijk. Het zal dus altijd worden ingezet in combinatie met oefentherapie.

Meer informatie, vragen en/of aanmelden?
Dat kan via ons contactformulier of telefoonnummer

Contactformulier 0162-682799

Specialist(en)

Marc Vos
Echografie
EPTE
Shockwavetherapie
Fysiotherapie
Dry needling

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten hebben allen hun eigen specialisatie(s) op deelgebieden van het lichaam. Zij helpen jou graag verder wanneer je last hebt van nieuwe, langdurige of terugkerende lichamelijke klachten die jou beperken in het dagelijks leven.

Ik wil verder

Preventie

Fit worden en blijven willen we allemaal. Bij Jau® kijken we verder dan alleen fysiotherapie. Wij hebben diverse programma's ontwikkeld die jou zowel preventief als in de nazorg kunnen helpen. Elk aanbod is afgestemd op zijn/haar doelgroep, van jong tot oud.

Ik wil verder

Diagnostiek

Door middel van goed onderzoek, inzicht en controle is het mogelijk om de juiste sturing te geven aan jouw gezondheid. Naast de expertise van onze specialisten beschikken we over een modern Testlab waarmee het mogelijk is complete analyses te maken van jouw gezondheid.

Ik wil verder

Afspraak maken

Plan eenvoudig en snel een afspraak in bij één van onze specialisten. Dit kan via de onderstaande opties; ons afspraakformulier of ons telefoonnummer.

Cookies