65+ en moeite met lopen, balans of bewegen in de algemene zin?
Lees hier hoe wij kunnen helpen.

4x T-methode

De 4x T-methode is een behandelmethode die – hoe kan het ook anders – de 4 T’s bezit: Testen, Tapen, Triggeren en Trainen.

Door middel van taping technieken wordt het bindweefsel, en daardoor ook de spieren en botten, gestuurd. Taping leidt altijd direct tot verbetering van de sturing van gewrichten. Hierna wordt door middel van manuele technieken en oefeningen de correctiebeweging direct ‘ingeslepen’ in het bindweefsel.

Bij welke klachten helpt de 4x T-methode?
De 4x T-methode helpt bij mensen die radiotherapie hebben ondergaan of operaties waarbij littekenweefsel is ontstaan. Daarnaast helpt het bij vrijwel alle orthopedische gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, knie en enkel. Onze ervaring leert dat deze methode meteen effect heeft, waar andere therapieën en medische behandelingen blijven steken.

De behandeling:
De 4x T-methode gaat volgens een vast test- en behandelpatroon: Testen-Tapen-Triggeren-Trainen.

  • Testen: tijdens elke behandeling wordt met een aantal sneltesten bekeken hoe het bewegen gaat, of de beweging beperkt is en hoeveel pijn het doet.
  • Tapen: na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd en ook in die richting getapet.
  • Triggeren: met fysiotherapeutische mobilisatietechnieken en manueel therapie wordt de beweging het gewricht ingestuurd en vrijgezet.
  • Trainen: samen werken we aan specifieke en doelgerichte medische fitnesstraining om de resultaten te verbeteren en te behouden.

Meer informatie, vragen en/of aanmelden?
Dat kan via ons contactformulier of telefoonnummer

Contactformulier 0162-682799

Specialist(en)

Marloes Kwaaitaal
Oedeemtherapie
Fysiotherapie

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten hebben allen hun eigen specialisatie(s) op deelgebieden van het lichaam. Zij helpen jou graag verder wanneer je last hebt van nieuwe, langdurige of terugkerende lichamelijke klachten die jou beperken in het dagelijks leven.

Ik wil verder

Preventie

Fit worden en blijven willen we allemaal. Bij Jau® kijken we verder dan alleen fysiotherapie. Wij hebben diverse programma's ontwikkeld die jou zowel preventief als in de nazorg kunnen helpen. Elk aanbod is afgestemd op zijn/haar doelgroep, van jong tot oud.

Ik wil verder

Diagnostiek

Door middel van goed onderzoek, inzicht en controle is het mogelijk om de juiste sturing te geven aan jouw gezondheid. Naast de expertise van onze specialisten beschikken we over een modern Testlab waarmee het mogelijk is complete analyses te maken van jouw gezondheid.

Ik wil verder

Afspraak maken

Plan eenvoudig en snel een afspraak in bij één van onze specialisten. Dit kan via de onderstaande opties; ons afspraakformulier of ons telefoonnummer.

Cookies